O nama

by Uredništvo, 13.01.2016

Zaklada Onkologija u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti pokrenula je projekt “Digitalna onkološka akademija”  zbog činjenice da ne postoji mjesto koje prikazuje objektivne, relevantne, recentne i provjerene onkološke informacije u Hrvatskoj. Bolesnici danas traže potrebne informacije na brojnim, nepreglednim i nesuverenim web portalima te nailaze na često zbunjujuće ili netočne informacije.

Cilj programa

S bolesnikom u središtu, program je usmjeren na proaktivno i moderno praćenje zahtjeva i percepcija svih uključenih u liječenje onkoloških bolesti koje su nažalost i u Hrvatskoj prisutne u gotovo svakoj obitelji.

Temeljni je cilj objedinjavanje edukacijskih, stručnih i ekspertnih sadržaja, smjernica i naputaka u prevenciji, dijagnostici  i terapiji onkoloških bolesnika. Svjesni činjenice kako je uloga liječnika obiteljske medicine od iznimne važnosti u zbrinjavanju onkoloških bolesnika posebnu smo pozornost usmjerili upravo prema obiteljskim liječnicima, za koje smo pripremili niz edukativnih, interaktivnih i drugih sadržaja.

Ovaj projekt  već u samom početku okuplja autoritete i ugledne ekspertne timove koji će svojim proaktivnim pristupom omogućiti široku uporabu najnovijijh prevencijskih,  dijagnostičkih i terapijskih pristupa i rješenja u onkologiji.

“U Hrvatskoj gotovo da nema obitelji koja se nije suočila s rakom i upravo zato ljudi žele da se svi založimo i poduzmemo sve što bi pridonijelo sprječavanju, ranom otkrivanju i uspješnom liječenju te bolesti” (Stjepan Mesić)

 

            HAZU                       Zaklada Onkologija